Niklas Larsson

Sparbloggen

Av Niklas Larsson

Tipsa / dela   rss icon skriv ut

Ett bra lästips!

Att det har varit väldigt stökigt på aktiemarknaderna de senaste veckorna har nog inte undgått någon. Det är lätt att bli deppig när man ser att värdet på ens aktiefonder eller aktier sjunker i värde och det är då extra viktigt att komma ihåg att aktiesparande är långsiktigt. Om man inte behöver pengarna under de kommande 1-2 åren så kan man låta dem ligga kvar i aktiefonderna eller i aktier. Om man däremot tänker använda pengarna till julen eller nästa sommar då ska egentligen inte ha haft dem i aktier över huvudtaget utan istället i en bra räntefond med riktigt låg avgift.


Det är viktigt att inte drabbas av panik när man läser tidningarnas löpsedlar skriker ut ”Historiskt börsras”, ”Börskrasch!” eller ”Rädda dina sparpengar” utan ta då ett djupt andetag och fundera på din placeringshorisont. Och om man är långsiktig så är sådana här tillfällen alldeles utmärkta tillfällen att starta ett långsiktigt sparande eller fylla på sina befintliga fonder. För det är ju faktiskt inte så att världen har gått under och att välskötta svenska bolag vid slutet av en dag är 10-15 procent mindre värda än de var när de anställda gick till jobbet på morgonen. Utan i de här lägena så har ”marknaden” fel och det är då man som en långsiktig sparare kan utnyttja tillfället. En som är inne på samma tema är Jonas Lindmark, analyschef och redaktör på fondanalysföretaget Morningstar, som uttryckte det väldigt väl i sin senaste krönika som ni kan läsa genom att trycka på den här länken.


Ingen vet hur länge det kommer att vara stökigt på aktiemarknaden men om man är långsiktig så kan det vara ett gyllne tillfälle att utnyttja den tidiga höst-rean som just nu är på den svenska börsen.    

19:e Aug 11


Kommentera

Namn *
E-post *
Meddelande *
Säkerhetskod *
 
 
Visa alla bloginlägg

Spiltan värnar om miljön. Spiltancykeln
Niklas, bloggar om sparande på Spiltan
Låt dina pengar växa. Spara i Spiltan Fonder
Erik Brändsström är VD Spiltan Fonder och sparexpert