Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Mer om inlösenprogrammet

Diverse #frågor om #inlösenprogrammet

Alla aktieägare fick antalet önskade aktier i inlösenprogrammet
Vi har nu fått in alla anmälningssedlar i inlösenprogrammet och 23 297 aktier blev inlösta med hjälp av inlösenrätter. Ytterligare 10 773 aktier blev inlösta utan inlösenrätter vilket innebär att allas önskemål kunde tillgodoses. Likviderna för de inlösta aktierna beräknas betalas ut från Euroclear runt den 10 juli. Det nya antalet aktier i Spiltan blir nu 322 414.Hur får jag min blankett?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi får väldigt många frågor om inlösenprogrammet och i första hand måste vi be er vända er till den depåbank eller förvaringsinstitut där ni har era aktier. Det verkar som om alla har olika sätt att hantera inlösenprogrammet på. Om du har dina aktier på ett VP-konto bör du ha fått hem en anmälningsblankett i brevlådan. Även de flesta banker har skickat ut anmälningsblanketter (många fick från SEB och Handelsbanken idag, måndag den 5 juni).
Obs! Att de vill ha ditt svar senast den 12 juni

Om du har dina aktier i en depå hos Avanza eller Nordnet har du blivit notifierad elektroniskt och erbjudandet finns i din "meddelandekorg". Du som svarar elektroniskt måste göra det före den 13 juni.

OBS! Vissa institut kräver att man svarar även om man INTE vill utnyttja möjligheten - så läs instruktionerna en extra gång bl a Handelsbanken och Swedbank.

Om jag inte har 8 inlösenrätter eller vill ansöka om inlösen av fler aktier
Det är meningen att även du som har färre än 8 inlösenrätter ska få möjlighet att lösa in minst 1 aktie. Även där verkar förfarandet skilja sig mellan olika institut. Det verkar som om möjligheten inte finns med på alla blanketter. Om det är frågetecken när det gäller övriga depåbanker/förvaringsinstitut så ber vi dig i första hand kontakta dem. Vi fyller på med svar här på hemsidan allteftersom vi får information. Vi håller på och undersöker (hör gärna av dig med tips).

Lathund för hur du ansöker om fler inlösenrätter via Avanza kan du se här.

Hur ökar min aktie i värde om jag inte väljer att lösa in?
Då Spiltan endast betalar ut 93 % av substansvärdet per den 19 maj fördelas 7 % (upp till 100 %) på de aktieägare som väljer att vara kvar.