Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Boulebar - Boule, mat, bar och en härlig gemenskap

Investering inom #kategorin "Ha roligt"

Härlig gemenskap på BoulebarBoulebar är drömmen om den där kvällen i en park i södra Frankrike. Grym boule och riktigt bra mat i en skön miljö. Menyn är franskinspirerad och passar lika bra för en middag, brunch eller en stor boulefest för vänner, familjer och företag.

Fantastisk tillväxtresa

Boulebars resa började rent bokstavligt med att några svenska tågluffare blev vanvettigt förälskade i att spela boule.

Investment AB Spiltan och Pied Tanca Group AB (som äger Boulebar) hittade varandra vårvintern 2018.  Då hade företaget vuxit kraftigt under ett antal intensiva år. Omsättningen hade ökat till drygt 175 Mkr med över 100 heltidsanställda plus ytterligare ett par hundra timanställda medarbetare. Det hade resulterat i en del växtvärk - nu sökte man en partner för att först konsolidera och därefter fortsätta bygga verksamheten vidare. Idag har man 8 enheter i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Köpenhamn men med klar ambition att ge fler möjlighet att uppleva den glädje som ett besök på Boulebar kan ge.
Det vi på Investment AB Spiltan gillar mest med Boulebar är:

  • Kulturen. Med rötterna i den sydfranska kärleken till boule försöker man alltid bjuda gästerna på ”overwhelming service”. Dessutom är man nördigt roade av boule och vill verkligen visa världen hur roligt det kan vara att spela tillsammans.
  • Gemenskapen. Även om företaget idag har hundratals anställda finns i grunden en härligt familjär gemenskap som smittar av sig på både gäster och ägare.
  • Potentialen. Boule är en härlig sport som samlar unga, gamla, killar och tjejer som har roligt tillsammans under avspända former. Gemensamma, härliga upplevelser kan vi människor nog aldrig få nog av.

Nästa steg för Boulebar?

Även om Boulebar i närtid behöver konsolidera verksamheten något så är ambitionen tydlig. Likt Fredrik Westers Paradox vet man att ett företag antingen är under utveckling eller under avveckling.  Steg för steg vill man verkligen bygga nya bouleparker där fler får möjlighet att uppleva den glädje som frihet, gemenskap och ett glas Pastis kan ge.