Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Kultur: Författare & konstnärer

Några #författare och skribenter i Spiltans Nätverk

Författare och konstnärer i Spiltans nätverk

Albrechtson, Therese: Våga, vårda, Vinn. Therese är vid 25 års ålder redan en superentreprenär och ger i sin bok tips om hur man startar eget. Hon har själv redan startat 3 företag. Läs mer på Thereses blogg  . Therese är också en av initiativtagarna till Academy of Excellence.

Asplund, Susanne: Konstnärinna. Målar i akryl och olja. Har fått ett flertal utmärkelser. Hennes konst säljs bl a genom Matton Art.

Batra, David: Välkänd Spiltannätverkare som bl a deltagit i debatten på Spiltans årsstämma. David Batra är förutom en härlig komiker även en underfundig författare. Se vidare på adlibris.com (Spiltan rekommenderar varmt "Den som inte tar bort luddet ska dö").

Börjesson, Per Håkan: VD och en av grundarna till Investment AB Spiltan. Har skrivit försäljningssuccéerna "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" (finns även som ljudbok)  samt "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person". Funderar just nu på en uppföljare till dessa. Läs mer om Per Håkan här och på www.sparklubben.se

Carlsson, Rolf H: Har innehaft flera ledningsbefattningar inom SIAR och SIAR-Bossard och har publicerat en rad böcker om bl. a. ägarfrågor och Corporate Governance.  "Strategier för att spara pengar - om affärsidén och andra SIAR-begrepp; en SIAR-antologi". samt "Ownership and Value Creation", på Bokia. 

Bergkvist, Tommy, Fil dr: Har bl a varit medförfattare till böckerna "De nya affärsinnovationerna" och "De bortglömda affärsinnovationerna" utgivna av NUTEK.

Bockgård, Anders: Har bl a skrivit  Drotsen Bo Jonsson Grip - välgörare och brutal imperiebyggare. Historisk biografisk roman.

Ek, Elisabeth: har skrivit en mycket underhållande och tänkvärd bok om "Vikten av ett rakryggat ledarskap med social kompetens" - "Karlslok".

Hässler, Lars:  Världsomseglare, föredragshållare och författare till bl a: Yrke - världsomseglare, Arholma - Landsort, Med båt genom europas kanaler, Mot Söderhavet m fl. Sommaren 2016 bär det av genom europa till Kanarieöarna och i november till Västindien. Intresserad så kontakta Lars!

Laurent, Claus: Spiltanaktieägare med många strängar på sin lyra. Grundare bl a av Linköpings Studenspex 1979 tillsammans med Sollo. Efter en trafikolycka även författare till boken "Det var två tomater", som på ett humoristiskt sätt förklarar för barn hur farlig trafiken kan vara.

Linderholm, Lena: Lena är konstnärinna som målar, skriver, jobbar med mat, keramik, allt som har med design och det dukade bordet att göra. Dessutom driver hon en grossiströrelse som säljer hennes egna saker till ett 50-tal olika butiker - läs mer och titta på alla vackra saker på  www.linderholm.se

Ohlson, Lars: Spiltanaktieägare som skrivit en rad såväl avslöjande som underhållande böcker om finansbranchen och bankvärlden. Han sitter ofta på första parkett. Mycket av materialet till sina böcker har han hämtat från sin dagliga verksamhet i Börsofferjouren där han slåss för att ruinerade kunder ska få sina pengar tillbaka. Han har bl a skrivit böckerna: "Ruinmakarna 1 och 2", "Skambankerna", "Adcore" och "Rådgivarna". Läs även mer på Bokus.com och i Spiltans Shop.

Oscarson, Gustaf: Författare och entreprenör. Brinner för entreprenörsskap. Har bl a givit ut boken: "Mind your own business - entreprenörens överlevnadshandbok". Följ gärna Gustaf Oscarsons blogg. Gustaf är också en av initiativtagarna till Academy of Excellence.

Pollak, Kay: Kay Pollak har föreläst för arbetslivet i över 20 år. Han talar om kraften i det personliga mötet, om kommunikation och om mänsklig förändring och växande.Om hur vi kan ge upp invanda föreställningar - se problem som möjligheter - och upptäcka den kraft som finns i våra egna tankar. Han har skrivit bl a Att växa genom möten och Att välja Glädje, som är en bok om att växa och utvecklas som människa. Kay Pollak var tidigare universitetslärare i matematisk statistik, sedan framgångsrik regissör med långfilmerna Elvis Elvis, Barnens ö, Älska Mej och inte minst den Oscarsnominerade succéfilmen Så som i Himmelen. Läs även på Adlibris.se.

Sjöberg, Anders: jobbar heltid med internet och har startat flera internetsajter såsom t ex gravid.se. Anders har bl a skrivit böckerna "Tjäna pengar på internet när du sover" - hur man kan tjäna pengar på sina internetföretag - och "Internet, Turism och Event", om hur man som verksam inom turism- och eventsektorn kan använda sig av internet i marknadsföring etc. Läs även på Adlibris.se.

Sten, Vivecka: Chefsjurist på Posten och har givit ut flera juridiska fackböcker. Hon bor utanför Stockholm med man och tre barn. Sedan barnsben har hon tillbringat somrarna på Sandhamn, där hennes släkt har haft hus i flera generationer. Mest känd är hon för sina böcker om morden på Sandhamn som filmatiserats och gått på TV under. 

Öberg, Hans-Olov: är en produktiv författare och mångsysslare  Vid sidan av deckarförfattandet är han bl a förläggare, jazz- och bluesmusiker, författarlärare och krönikör. Han har även ett långt förflutet inom finansmarknaden och har varit både ekonomijournalist och kapitalförvaltare. Bland hans böcker kan nämnas: Dödens planhalva, Klöverkungar och Situation Stureplan.