RICHARD JANSSON NY VD FÖR SPILTANS PORTFÖLJBOLAG CARBOMAX

Nyheter

Carbomax har anställt Richard Jansson som ny vd. Närmast kommer Richard från rollen som chef för affärsområdet Heating Materials på divisionen Kanthal inom Alleima. Han har tidigare haft ledande befattningar på Seco Tools och arbetat som managementkonsult. Richard Jansson är utbildad företagsekonom samt civilingenjör med inriktning industriell ekonomi.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Richard som ny vd i Carbomax. Hans gedigna erfarenhet, både inom branschen och som ledare kommer att vara en viktig del i att ytterligare förstärka Carbomax position som en pålitlig och hållbar leverantör till metallurgisk industri i Norden. Vi ser fram emot samarbetet, säger Carina Andersson, styrelseordförande. 
 
– Det är glädjande att kunna hälsa Richard välkommen till Carbomax, som är ett stort bolag i Spiltans portfölj. Det är människorna som driver och skapar bolags framgång och vi är övertygade om att Richard är rätt person på rätt plats, säger Göran Pallmar, styrelseledamot i Carbomax och COO på Spiltan Invest.

Carbomax har under den senaste tiden upplevt en kraftig tillväxtresa, där företaget på bara fem år har fördubblat sin omsättning och etablerat sig som en ledande leverantör av kol, biokol, metaller och ferrolegeringar.

– Det kommer bli en spännande och givande utmaning att få vara med och bidra till Carbomax fortsatta tillväxtresa. Företaget befinner sig i en spännande utvecklingsfas och det finns en stor potential i verksamheten. Närmast ser jag fram emot att lära känna och arbeta med Carbomax medarbetare, kunder och leverantörer, säger Richard Jansson.

Richard Jansson kommer att tillträda som vd den 8 april. Fram till dess kommer Per Nyström att behålla rollen som tillförordnad vd. 
 
För mer information, vänligen kontakta:
Göran Pallmar, COO Spiltan Invest, 070-889 81 12, goran@spiltan.se
Carina Andersson, styrelseordförande Carbomax, 076-821 26 26, eicandersson@gmail.com
 
Om Carbomax:
Carbomax, grundat 1992, är specialiserat på att anpassa kol och legeringar för nödvändiga processer hos stålverk och gjuterier. Företaget briketterar även avfall från järn- och stålindustrin för en effektivare återvinning av metaller och reducerad användning av jungfrulig råvara. Omsättningen ligger på cirka 1,5 miljarder kr per år. Företaget sysselsätter fler än 30 personer och levererar årligen cirka 80 000 ton råvaror till metallurgisk industri i Sverige och Norden. För mer information se www.carbomax.se.