SPILTAN INVEST INVESTERAR I LJUNG & SJÖBERG

Regulatoriskt
Bild signering Ljung & Sjöberg

Spiltan Invest förvärvar Ljung & Sjöberg tillsammans med företagets vd Sarah Linderoth med medarbetare och NEA Partners. Bland investerarna finns även Rikard Josefson och Sven-Olof Johansson.

Ljung & Sjöberg, som grundades av entreprenörer som själva har överlevt ett beroende, är idag ett rikstäckande företag med över 130 kunder och drygt 50 medarbetare, som brinner för att hjälpa arbetsgivare att rädda såväl verksamheter som liv. Under 2023 väntas bolaget omsätta 80 Mkr.
 
– Ljung & Sjöberg är ett företag som gör skillnad på riktigt och har en verksamhet som vi på Spiltan Invest anser är viktig att stötta. Dessutom har bolaget byggt på sitt redan unika koncept, vilket skapat förutsättningar för en fortsatt framgång. Vi anser att bolaget, som drivs av medarbetare som verkligen lägger ner sin själ i arbetet, har möjlighet att utveckla svenska arbetsplatser till det bättre, säger Göran Pallmar, vice vd och Investment Manager på Spiltan Invest.

Under snart två decennier har Ljung & Sjöberg hjälpt arbetsgivare att skydda verksamheter och rädda liv. Tillsammans med näringslivet har bolaget arbetat fram en systematisk arbetsmodell som består av utbildning, arbetsplatstester, evidensbaserad utredning och behandling. Likaså erbjuder Ljung & Sjöberg ett systematiskt stöd till chefer och HR genom hela rehabiliteringsprocessen, vilket skapar ett utfall på 75 % lyckade behandlingar. Ett unikt resultat.
 
– Jag är otroligt stolt över den resa Ljung & Sjöberg har gjort de senaste åren. Våra medarbetare kan verkligen flytta berg om så krävs. Vi har satt ribban riktigt högt för vår kommande resa och ser fram emot att göra den tillsammans med våra nya delägare. Vi värdesätter Spiltan Invest och NEA Partners högt för deras tidigare erfarenheter som tillväxtpartners till entreprenörsledda bolag. Deras verktygslåda, erfarenheter och värderingar passar vår tillväxtfas och långsiktiga vision. Att dessutom få fortsätta kroka arm med Rikard Josefson känns helt rätt, säger Sarah Linderoth, vd på Ljung & Sjöberg.
 
Ljung & Sjöberg är i en kraftigt expansiv fas efter att ett antal tillväxtinitiativ initierats. Det nya ägarkollektivet ska inte bara stötta bolaget i sin uppväxling och verkställande av redan initierade tillväxtinitiativ, utan även identifiera nya tillväxtområden och ta bolagets ledande tjänsteutbud och marknadsposition till nästa nivå.

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Pallmar, vice vd Spiltan Invest, 070-889 81 12, goran@spiltan.se
 
Om Ljung & Sjöberg
Ljung & Sjöberg AB är ett tjänsteföretag specialiserat på alkohol- och drogproblem, spelberoende och medberoende på arbetsplatsen. Företaget har ett femtiotal medarbetare som alla brinner för att skapa förändring som gör skillnad, både för människa och affär. Många av medarbetarna har själva gått igenom någon form av beroende eller mött problemet i deras närhet eller i yrkeslivet. Företaget finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Piteå och Sundsvall. Bolaget har upprepade gånger tilldelats Dagens Industris Gasellpris och Veckans Affärers Superföretagspris.

Om Spiltan Invest
Spiltan Invest är ett investmentbolag som investerar i noterade och onoterade svenska tillväxtföretag. Spiltan äger i dag en portfölj värderad till 9,4 miljarder kronor som består av tech, finans, fastigheter och industri. Några av innehaven: Paradox Interactive, Amanda AI, Flattered, KlaraBo, Carbomax och Spiltan Fonder. Spiltanaktien är noterad på NGM PepMarket där den handlas veckovis, på tisdagar. Mer information finns på Spiltan.se.
 
Om NEA Partners
NEA Partners är ett svenskt investeringsbolag som investerar i nordiska tillväxtbolag med en entreprenöriell approach. NEA Partners ingår partnerskap med entreprenörer för att tillsammans bygga framgångsrika bolag genom att kombinera det bästa av entreprenörskap, nätverk och kapital. Sedan starten 2017 har NEA Partners investerat i över 20 bolag såsom Qvantum, EuroFlorist, Doktor.se, WeMind och Swedlock. Mer information finns på NEAPartners.se.