Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

21 mars 2012

Sparrebell Nr 57: Köp svenska aktier/aktiefonder och Berkshire Hathaway

Under senaste tiden har det kommit uppgifter om att regeringen skall försöka stoppa försäljning av finansiella tjänster via telefon. Det är utmärkt men man borde också förbjuda att alla finansiella säljare kallar sig för rådgivare. Ett vanligt råd är att man skall ha en stor andel utländska aktier i sin portfölj för då får man riskspridning och exponering mot nya spännande aktiemarknader. Personligen satsar jag alla mina pengar i svenska aktier av följande skäl:

1. Låga kostnader. Det enda vi vet säkert om framtiden är vilka kostnader olika sparalternativ har. Generellt har svenska aktier och aktiefonder lägre kostnader. Notera att rådgivarna, som egentligen är säljare, tjänar mer pengar ju dyrare fonder man köper.

2. Inga valutarisker. Då svenska ekonomin går som tåget finns det stora förutsättningar att den svenska kronan kommer att stå sig väl mot andra valutor. Om man då någon gång i framtiden skall konsumera pengarna i Sverige finns det ingen anledning att ta en valutarisk genom att placera pengarna utomlands.
Läs mer här

Fler år