Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

7 april 2014

Nytt substansvärde 1073 kr - bokslut Paradox.

Nytt substansvärde 1073 kr (+7 kr)
Nytt substansvärde per den 4 april är 1073 kr/aktie. Vid senaste handelstillfället i mars var substansen 1066 kr och kursen sattes till 1120 kr. Förändringen i substansvärde härrör sig framförallt till det noterade innehavet samt ökat värde i Spiltan Fonder. Du kan se portföljen i sin helhet på Spiltans hemsida: www.spiltan.se/spiltan  under fliken Aktuell Portfölj.

Handel på Alternativa aktiemarknaden 9 - 14 april
Handeln inleds onsdag den 9 april på Alternativa aktiemarknaden och pågår t o m måndag den 14 april. Priset fastställs torsdagen den 10 april kl.16.00.
Du kan följa handeln på Alternativa aktiemarknadens hemsida där du också registrerar dig för handel. 

Bokslutet klart för Paradox Interactive
Spiltans klart största  innehav är Paradox och siffrorna för 2013 är nu klara. Omsättningen blev 199 miljoner kronor och vinsten 34 miljoner kronor. Motsvarande siffror året innan var 144 och 8,5 miljoner kronor.

Den största framgången under året var den framgångsrika lanseringen av en ny version av strategispelet Europa Universalis IV i augusti. Notera att Paradox har en mycket trogen kundkrets av spelare som lägger många timmar på att lära sig detta spel vilket innebär att bolaget har en mycket stabilare spelarbas än många andra spelbolag.

I Spiltans uppskattade substansvärde har nu Paradox ett värde på 144 Mkr vilket innebär ett värde på 342 Mkr för hela bolaget.

Fler år