Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

14 september 2017

Aktieägare besöker vingården Domaine d'Escapat

I hjärtat av vindistriktet Languedoc-Rousillion, i södra Frankrike, bland lummiga oliv-, fikon- och valnötsträd ligger den idylliska vingården Domain d’Escapat.

huset2

Gården inköptes 2012 av tidigare hockeyproffset Bruno Ohlzon som successict renoverat huset och utvecklat vinproduktionen.  Förutom försäljning på nätet och i butik tar Bruno med team emot gäster i sitt vackra hus där man bor i hemmiljö och får delta i vinproduktion, matlagning mm. Bruno har aldrig tidigare sysslat med någon liknande verksamhet och det har varit mycket hårt arbete de här 5 åren. “Man kan aldrig råda över naturen”, säger han bl a, då han fått känna av både torka och frost som slagit ut skördarna. För att få fram de rätta smakerna har han haft hjälp av duktiga vinmakare.

På försommaren 2016 genomförde Domaine d’Escapat en emission via Pepins.com vilket resul-terade i ca 750 nya aktieägare. Spiltan passade då på att förvärva ett antal aktier och nu var det dags att utvärdera investeringen. Under en mycket aktiv helg i början på september fick Spiltans styrelse och personal ta del av livet på Escapat.

Aktieägare i Domain dEscapat på besökPer Håkan med fru Margareta iförda basker

Fredag kväll -  alla samlade! Lite sol och vinprovning före middagen på lokal restaurang i grannbyn.

Med raska steg mot vinodlingarnaKasper är laddadUlf

Lördag morgon, väckarklockan på 07.30, frukost och genomgång inför dagen. Promenad till druvfälten, 7-800 kg ska plockas. Gråmulen morgon men entusiasmen är stor.  Kasper Ljungkvist i Spiltans styrelse tar uppgiften på stort allvar! Ulf ser mer undrande ut...

kaffebreakBruno och Pelle visar upp skörden
Bruno berättar om vinproduktionen

Ett avbrott med kaffe & Armagnac värmer i regnet... Bruno går igenom mer om vinprocessen och berättar bl a att man på Escapat är mycket noga med att inte tillsätta socker och andra tillsatser som ofta finns i de viner som importeras av exempelvis Systembolaget.

skaldjursplatåphokasper

12.00 Natascha - Brunos assistent och administratör kallar till lunch - en härlig skaldjursbuffet! Per Håkan och Kasper lät sig väl smaka.

HåkanVinprodny1
vinprodny2vinkar


Dags att “mortla” druvorna och utvinna saften... Håkan testar sina biceps.

Sedan det digra jobbet att rensa bort alla stjälkar och annat skräp. Den rensade druvsaften hälls i större plastlådor för att påbörja jäsprocessen.
Spiltans VD, Per H Börjesson, passade på att utöka sitt hattbestånd med en äkta fransk basker.
Gott om tid att samtala och kontemplera... och smaka vin naturligtvis. Trevlig eftermiddag!
Styrelsen drar sig tillbaka och konfererar.

MatlagEmmaKvällens förrätt Chevreost på rödbetsbäddkväll

18.00 - Samling i köket för att tillsammans med kocken Linda, från England, laga till kvällens middag: Gratinerad Chevreost på rödbetsbädd, ankfiléer med fransk potatisgratäng och till efterrätt fransk äppelpaj. Mums!

Tillsammans med de goda vinerna från Escapat blev måltiden en njutning och kvällen en härlig avslutning på en givande dag!

Carcasonne med sin mur och 52 tornlunchsöndaggruppbild2_susan

Söndag - redan avfärd - härlig frukost och sedan buss till medeltidsstaden Carcasonne som med sina 52 torn och muromgärdade vallgravsfästning är ett av UNESCOS världsarv. Efter rundvandring och god lunch går resan tillbaka till Toulouse och flygplatsen.

En minnesrik helg som gav mersmak. Spiltan är nöjd med sin investering!

www.escapat.com kan du få reda på mycket mer!
Där kan du både beställa vinpaket och blandlådor med viner, olivolja mm och få det levererat direkt till dörren. Snart kan du även teckna ett abonnemang och få leveranser varje månad.

Blandad låda 12 flaskorBlandad låda, olivolja, vin mmFler år