Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

19 maj 2016

Bättre att köpa Paradox via Spiltanaktien?

Sista anmälningstid för Paradoxintroduktionen är på tisdag den 24/5 men vi kan redan nu konstatera att intresset är mycket stort.

Vi skall försöka ge Spiltans aktieägare tilldelning men vi kan givetvis inte garantera att alla får så många aktier de vill ha. Ett alternativ kan då vara att köpa Spiltanaktier via Alternativa. Då kursen stigit kraftigt fanns det vid senaste handeln ett säljöverskott, vid kursen 5 000 kronor. Några av dessa aktier kan kanske köpas till en lägre kurs.

Kontakta Victor Hellbrink på Alternativa (victor@alternativa.se eller 073 510 7997) om du är intresserad. Senaste substansvärdet var 4 765 kronor/aktie vilket motsvarar ett pris på 33 kr för Paradox. Varje kronas förändring i Paradox innebär sedan en 90-kronors förändring i Spiltans substans. Följande faktorer avgör om du skall äga Paradox direkt eller via Spiltan:
 
Riskspridning: + Spiltan. Efter noteringen av Paradox kommer ca 62 % av Spiltans substans att utgöras av Paradox och inledningsvis kommer Spiltan även att ha en kassa på 220 miljoner kronor. Spiltan har dessutom en portfölj av onoterade bolag (som faktiskt ökat i värde med 40 % senaste 15 månaderna).
 
Likviditet:
 + Paradox. Med daglig kurssättningen ger Paradoxaktien bättre likviditet än Spiltan som bara handlas en gång per månad.
 
Skatt:  Paradox kan innehas via ett ISK som ger förmånlig beskattning för privatpersoner (nu 0,46 % per år). 30 % skatt annars. Spiltanaktien är skattemässigt onoterad vilket innebär 25 % skatt för reavinster och utdelningar för privatpersoner och 0 % för svenska AB.
 
Slutsats:
Det kan vara spännande att både äga Paradox Interactive direkt och via Spiltanaktien. 


Fler år