Collaboration Art fortsätter sin internationella expansion genom förvärv av danska byrån Densou

Nyheter
Collaboration förvärvar Densou. Frv: Göran Pallmar, Therese Anderson, Jonatan Falk, Anders Elley, Jonas Dahlquist, Maria Smith, Fredrik Sellgren och Ingunn Ukvitne

Bolagsgruppen Collaboration Art fortsätter sin tillväxtresa och expanderar in i Danmark genom att förvärva 100 procent av den framgångsrika Köpenhamnsbaserade performance marketing byrån-Densou. Spiltan Invest är en av de största ägarna i bolagsgruppen Collaboration Art.

Collaboration Art är en bolagsgrupp som konsoliderar marknaden för performance marketing i Europa. Performance marketing är fortsatt det snabbast växande området inom digital marknadsföring, med tjänster som SEM (sökordsannonsering), SEO (sökordsoptimering) och kampanjer på sociala medier. Collaboration Art backas av Spiltan Invest, som har lång erfarenhet av att bygga framgångsrika företag och investera inom addtech.
 
- Vi är mycket glada att välkomna Densou in i Collaboration Art-gruppen, och ser ett stort värde i att komma in på ytterligare en marknad i Norden och få ännu en ledande byrå med höga ambitioner i vårt team. Målet är att bli den mest respekterade ”Performance-gruppen” i Europa, och det arbete Densou gör tillsammans med sina kunder och anställda är helt i linje med vår ambition. Densou har en enormt fin kundlista och väldigt bra talang i organisationen, vilket ger oss ytterligare ammunition i vårt arbete med att utveckla hela performance marketing-industrin med en kombination av affärsmässighet, yrkesskicklighet och teknologi, säger Jonas Dahlquist, vd Collaboration Art.
 
Densou blir Collaboration Arts sjätte förvärv och Spiltan Invest ser stora möjligheter framåt.
- Branschen är fragmenterad och även om den mognat på senare år har den ännu inte konsoliderats. Det ger stora möjligheter för teknologidrivna effektiviseringar och ökad ROI på kundernas marknadsföring. Tillväxttakten i bolagsgruppen är hög och ambitionen är att finnas på ett flertal marknader i Europa de kommande åren, säger Göran Pallmar, vice vd för Spiltan
 
Collaboration Arts uttalat höga ambitioner och framåtanda tilltalade Densou.
- Vi har sedan starten haft både danska och internationella kunder och ett internationellt mindset. Nu tar vi klivet fullt ut och blir del av en europeisk expansion. Att bli en del av Collaboration Art öppnar dörren till ett större sammanhang. Det ger både medarbetare och kunder nya möjligheter, och säkrar att Densou också i framtiden kommer ha tillgång till den senaste kunskapen och expertisen inom Performance marketing. När vi träffade Fredrik Sellgren och Jonas Dahlquist på Collaboration Art, kändes det precis rätt. Det märks att de har egen erfarenhet från byråvärlden och en djup förståelse för vår marknad. Det är just det vi sökte för byråns fortsatta utveckling, säger Anders Elley, vd och grundare av Densou.