Hejmo Kredit ger ut sitt första bolån

Pressmeddelanden Regulatoriskt

Spiltan Invests portföljbolag Hejmo Kredit har nu gett ut sitt första bolån och blir därmed det tredje bostadskreditinstitutet att ge ut lån.

För två veckor sedan fick Hejmo Kredit sin bolånefond beviljad av Finansinspektionen. Nu har de gett ut sitt första bolån, och det står klart att Stefan Karlsson blir bolagets första kund.

- Alltsedan jag hörde talas om Hejmos bolåneinitiativ har jag varit intresserad av tjänsten, och jag skickade tidigt in en intresseanmälan. Tanken på att vara kopplad till en oberoende aktör tyckte jag var lockande. Att nu får vara den person som får möjligheten att markera starten för verksamheten känns oerhört hedrande, säger Stefan Karlsson.

I och med utgivningen av bolånet blir Hejmo Kredit det tredje bostadskreditinstitutet att ge ut lån. I takt med att fler investerare ansluter sig till bolånefonden kommer också fler bolån att ges ut. Sedan tidigare finns en lista med intresseanmälningar på flera miljarder kronor på bolån.

- Det första bolånet markerar självklart en viktig händelse i bolagets historia. Nu ser vi fram emot att ge ut ännu fler lån, säger Nicklas Larsson, vd på Hejmo Kredit.