Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

18 februari 2021

Investment AB Spiltan deltar i XMRealitys kraftigt övertecknade emission

Största ägaren i XMReality, Investment AB Spiltan, har deltagit i bolagets kraftigt övertecknade riktade emission om cirka 56,3 miljoner kr. Teckningskursen i den riktade emissionen uppgick till 8,25 SEK per aktie och har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av Erik Penser Bank.

Aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market sedan 2017. XMReality AB har utvecklat en lösning baserat på Augmented Reality (AR) som möjliggör kunskapsdelning på distans där man med hjälp av video, gester, pekare och stillbilder kan guida någon som befinner sig någon annanstans. Lösningen erbjuds som en Software-as-a-Service (SaaS) och används av mer än 90 kunder i fler än 60 länder.

– XMReality befinner sig i en kraftig tillväxtfas, säger Björn Persson, Investment Manager Spiltan och styrelseordförande i XMReality. För att ta vara på ett starkt momentum och öka investeringstakten har bolaget genomfört en tids- och kostnadseffektiv riktad emission. Med fler strategiska och institutionella ägare i bolaget skapas en bra plattform för fortsatta satsningar.


För mer information kontakta:
Björn Persson, Investment Manager Spiltan och styrelseordförande i XMReality, tel: +46-70-207 41 25 eller bjorn@spiltan.se 

Fler år