Investment AB Spiltan investerar 10 miljoner kr i proptech-bolaget AktivBo

Pressmeddelanden
AktivBo tar in 10 miljoner kr från huvudägaren Investment AB Spiltan i en nyemission. Tillväxtkapitalet ska användas för att accelerera teknikutvecklingen och skala upp den pågående internationella expansionen.

Med datadriven analys hjälper AktivBo fastighetsbolag att öka lönsamheten och förbättra kundupplevelsen. Analys- och undersökningsplattformen är skräddarsydd för fastighetsbranschen och erbjuder agerbara kundinsikter, benchmarking och prioriteringar. Bolaget är marknadsledande i Sverige och Tyskland, finns i ytterligare sex länder och anlitas av över 450 fastighetsbolag. Omsättningen för 2020 landade på närmare 50 miljoner kr. Spiltan investerade i AktivBo 2009 och ökar nu sitt innehav. 

– Förra året lanserade vi vår nya plattform AktivBo Analytics och är fantastiskt glada över den respons vi har fått, både i Sverige och internationellt, säger Jon Svensson, vd för AktivBo Group. Nu växlar vi upp till nästa nivå. Med denna kapitalinjektion kan vi lansera nya spännande tjänster, öka takten i teknikutvecklingen och fortsätta växa på fler marknader.

Från att ha varit en relativt trögrörlig bransch har digitaliseringstakten i fastighetsbranschen ökat snabbt de senaste åren. Fastighetsbolagen blir allt mer datadrivna och med det växer behovet av djupare kundinsikter och bättre beslutsunderlag. AktivBo har unik och omfattande data som går långt tillbaka i tiden, vilket skapar nya möjligheter för AI och maskininlärning.

– Spiltan investerar mycket i både tech- och fastighetsbolag, och vi ser därför stor potential i AktivBo, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan. Tack vare AktivBo kan fastighetsägare förbättra kundnöjdheten, göra smartare investeringar, öka effektiviteten i verksamheten och få bättre resultat på nedersta raden. I och med emissionen flyttar vi fram vår position i bolaget och utökar ägandet.