Investment AB Spiltan investerar 62 miljoner kr i fastighetsprojekt i Oskarshamn

Pressmeddelanden

Spiltans portföljbolag P&E Fastigheter och BJC Group har tillsammans skapat ett joint venture i syfte att fortsätta utveckla inre hamnen i Oskarshamn. Investment AB Spiltan är med och investerar 62 miljoner kr i projektet.

Området har främst varit känt som Bohmansområdet, då platsen fram till 2008 dominerats av Bohmans Fanerfabrik. BJC och Oskarshamns kommun påbörjade arbetet med att utveckla området som en naturlig förlängning av centrum. Nu tar man in Spiltans portföljbolag P&E som partner för att tillsammans fortsätta utvecklingen av en ny, levande stadsdel med havet som granne och närhet till stadskärnan. Investment AB Spiltan är med och direktinvesterar 62 miljoner kr i projektet.

Karl-Johan Grem, koncernchef på P&E Fastigheter uppger att Stadsutvecklingsprojektet Norra Kajen sker i flera etapper och förväntas pågå under ca 10 år. Totalt planeras för drygt 100 nya lägenheter i olika upplåtelseformer och storlekar. Planen inrymmer även rum för kontor, trygghetsboende, skola och andra samhäIlsfunktioner.