Investment AB Spiltan investerar i försäkringsutmanaren JustInCase

Pressmeddelanden
Spiltan Invest och JustInCase

JustInCase hjälper människor att skapa ett bra skydd för sin familj genom att erbjuda prisvärda livförsäkringar som går att teckna på två minuter. Nu kliver Investment AB Spiltan in som delägare för att finansiera tillväxten och investerar 15 miljoner kr via en nyemission.

JustInCase grundades av Björn Häggelin 2017 för att erbjuda prisvärda livförsäkringar med höga försäkringsbelopp, som är enkla att teckna. Det räcker att svara på några få hälsofrågor, signera med Bankid – sedan gäller försäkringen. Björn och hans team har över 20 års erfarenhet inom försäkring och finans. Tillsammans med Investment AB Spiltan är de redo att utmana försäkringsbranschen.

Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan kommenterar affären:

– Mitt intresse för försäkringsbolag väcktes när jag läste en biografi om Warren Buffett 1996. Det finns dock få entreprenörer på den svenska försäkringsmarknaden och få bolag att investera i. På Spiltan är vi uthålliga och jag är glad att vi nu, så många år senare, kan investera i JustInCase. Vi vill vara rebeller i finansbranschen och försäkringsmarknaden är ett oligopol med höga premier där det finns mycket att göra för kunderna.

Björn Häggelin, grundare och vd för JustInCase, ser fram emot att få in en engagerad och långsiktig ägare i sitt bolag:

–  Jag gillar att Spiltan och vi har liknande värderingar. Vi ogillar höga premier och står på konsumenternas sida. Med de skenande bostadspriserna är svenska folket underförsäkrade på området. En av tre familjer skulle tyvärr inte klara av att bo kvar i sina hem om det värsta skulle inträffa. Med Spiltans erfarenhet av att utmana befintliga aktörer ser jag fram emot att förenkla för människor att skapa en mer hållbar ekonomi för sin familj.

Vice vd Göran Pallmar blir ansvarig för investeringen på Spiltan.

–  Vi gör en strategisk satsning på området finansiella tjänster. När Spiltan 2002 startade ett nytt fondbolag var drivkraften att ge Sveriges fondsparare ett alternativ till storbankernas fonder som då dominerade marknaden. Nu gör vi en liknande satsning inom bolån och försäkringar. Jag ser fram emot att skapa digitala och enkla försäkringar tillsammans med JustInCase.