Investment AB Spiltan (publ) erhåller villkorat godkännande för notering på NGM PepMarket

Pressmeddelanden
Investment AB Spiltan (publ) har idag erhållit villkorat godkännande för notering på Nordic Growth Markets nya handelssegment NGM PepMarket. Första handelsdag är beräknad till den 26 oktober 2021.

NGM PepMarket är en smart marknadsplats med aktiehandel koncentrerat till en dag i veckan och ett samarbete mellan Nordic Growth Market (NGM) och Pepins. Listnings- och informationskraven på PepMarket är desamma som på NGM Nordic SME.

Investment AB Spiltan avser att bli det första bolaget som handlas på den innovativa marknadsplatsen vid lanseringen den 26 oktober. Spiltanaktien kommer därmed att kunna ägas via ISK och handlas via NGM:s medlemmar som nätmäklare och banker. Veckovis handel gör det även möjligt för alla att hinna ta del av information inför varje handelstillfälle. 

– På Spiltan har vi alltid vågat gå vår egen väg och förespråkat regelbunden men inte daglig aktiehandel, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan. Vi grundade Alternativa Listan för snart 20 år sedan, som kom att bli en del av Pepins. Nu ser vi fram emot att ta nästa steg när Spiltanaktien blir först ut att handlas på NGM PepMarket. Vi tror att det kommer att gynna långsiktiga ägare och bidra till en mer rättvis aktiehandel när alla kan agera på samma information en dag i veckan.

Noteringsbeslutet är villkorat av att Investment AB Spiltan uppfyller det formella noteringskravet att ingen ny information framkommer som påverkar bolagets uppfyllelse av noteringskraven.
 

Mentor:
FNCA Sweden AB, 08-528 00 399, info@fnca.se

Om aktien:
Handelsplats: NGM PepMarket förutsatt godkänd ansökan
Planerad första dag för handel på NGM PepMarket: 26 oktober 2021
ISIN-kod: SE0013382546         
Kortnamn: SPLTN