Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

26 juni 2017

Missa inte Spiltan och Per H Börjesson under Almedalsveckan

Spiltans VD, Per H Börjesson, gästar även i år Almedalen och deltar i två evenemang den 4 juli på Hotel Strand, Strandgatan 34. Kom gärna och lyssna.

09.00: Långsiktigt klokt sparande är mycket enklare än du tror

Banker, finansbolag och försäkringsbolag försöker få dig att tro att sparande är svårt så att de kan ta hand om dina pengar mot höga avgifter. Men sanningen är att genom egna beslut och långsiktigt sparande kan alla svenskar bli miljonärer. Men du får inte ha för bråttom.
Det är hög tid att tänka om när det gäller vårt långsiktiga sparande för en tryggare ålderdom. Storbankerna tar ut höga avgifter i sina fonder för vad de kallar en aktiv förvaltning. Men de flest lyckas inte prestera bättre än genomsnittet (index). Avgifterna äter upp onödigt mycket av slutresultatet. Det finns väsentligt bättre alternativ. Per H Börjesson, ofta kallad för Sveriges Warren Buffett, ger här sina bästa tips i en diskussion med ledande sparekonomer.
Medverkande:Per H Börjesson, VD, Investment AB SpiltanAnnika Creutzer, privatekonom, Plånboken i Sv RadioClaes Hemberg, sparekonom, AvanzaAndra Farhad, VD, BörshajenJan Sterner, moderator, Ekonomijournalisterna AB

10.00: Fler nya jobb genom ägare av kött och blod?

Alla efterfrågar fler jobb. Däremot saknas samsyn kring hur vi kan förbättra villkoren för dem som skapar jobben: företagare av kött och blod. Istället för att på allvar ta itu med dagens krångliga 3:12-regler och andra snåriga regelverk diskuteras nu flera försämringar av företagens skattebörda. 
Hur kan vi istället skapa ett investeringsklimat av världsklass så att fler kan få jobb? Vad bör politikerna göra med Företagsskattekommitténs slutbetänkande som nu lämnats till regeringen? Behöver vi uppmuntra långsiktighet och främja ägande av kött och blod? Finns det sätt att göra medarbetarna mer delaktiga i företagens utveckling?

Medverkande:Filippa Lindström, vice ordförande och familjeföretagare i 3:e generationen, Upplands MotorJacob Lundberg, chefekonom, TimbroGünther Mårder, VD, FöretagarnaPer Håkan Börjesson, VD, Investment AB SpiltanGustav Blix, moderator

Fler år