Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

13 mars 2018

Nytt substansvärde 13 471 kr/aktie (+2 030 kr/aktie)

Se hela portföljen här

Följ gärna handeln på Pepins.com/Alternativa Listan

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan i morgon onsdag den 14 mars och pågår till och med måndag den 19 mars. Priset fastställs torsdagen 15 mars kl 17.00.

VDs kommentarer:

Paradox (+ 1 918 kr/aktie)
Precis efter förra handelsperioden släpptes rapporten för 2017 (läs mer på Paradox Interactives hemsida) och att VD Fredrik Wester blir ny arbetande ordförande. Ny VD blir styrelseledamoten Ebba Ljungerud och Spiltans Investment manager Håkan Sjunnesson blir vice ordförande.

Den goda utvecklingen på börsen har fortsatt och sedan förra handelstillfället har kursen gått upp till 130 kr (+23,60 kr). På torsdag den 15 mars lanseras det nya spelet Surviving Mars med perfekt timing då Elon Musk i veckan talat om att vi måste flytta till mars för att överleva när tredje världskriget bryter ut … (precis vad spelet handlar om). Spelet ligger redan före lanseringen tvåa på Steampowereds bäst säljarlista tack vare speciella erbjudanden till ”preorders”. Samtidigt ligger uppgraderingar av de tidigare utgivna spelen Hearts of Iron på 10nde plats och Stellaris på 11te plats.

Spiltan Fonder (+ 49 kr/aktie)
Ökade inflöden ger högre värde på fondbolaget och efter utnämningen till Årets Fondbolag 2017 av Privata Affärer har bolaget fått ytterligare mediautrymme. Förvaltad volym är nu 42 miljarder och vinsten för 2017 mer än fördubblades. Styrelsens förslag till utdelning är 19,7 mkr varav Spiltan erhåller 16,5 mkr (redovisas i vår kassa).

Noterade bolag och Alternativabolag (+ 63 kr/aktie)
Buden på Rasta Group och Senseair har ökat den uppskattade substansen med drygt 7 miljoner kronor. Samtidigt har kursen ökat på Garpco, SBB (som kom med en riktigt bra rapport) och Berkshire Hathaway.

Nytt bolag – Boulebar
Spiltan har även investerat 20 miljoner kronor för ett ägande på 25 % i Boulebar. Bolaget omsätter ca 175 miljoner kronor och har 8 boulerestauranger på fem orter. Vår nya investment manager Göran Pallmar kommer att bli ordförande i bolaget och vi ser fram emot en spännande tillväxtresa.

Boka platser på https://www.boulebar.se. Passar både för att gå ut med kompisar eller som personalaktivet för ett företag.

Dagens Industri rapporterade om investeringen 22/2 med artikeln ”Nya kulor till boule” .

Fler år