Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

4 december 2018

Nytt substansvärde 14 609 kr/aktie, +646 kr

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför decemberhandeln på www.pepins.com är nu beräknat till 14 609 kr/ aktie. Vid senaste substansberäkningen den 6 november fastställdes substansvärdet till 13 963 kr/aktie och kursen sattes då till 9 500 kr/aktie.

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan onsdagen den 5 december och pågår till och med måndag den 10 december kl 16.00. Priset fastställs torsdagen den 6 december kl 17.00.

VDs KOMMENTARER

Paradox
Vid handelstillfället i november beräknades substansvärdet till en kurs på Paradoxaktien på 128,60 kr/aktie jämfört med dagens beräkning till kursen 138,20 kr/aktie.

Notera att varje kronas förändring i Paradox påverkar Spiltans substansvärde med 72 kronor/aktie och att kursen svänger kraftigt varje dag. Senaste dagarnas kursuppgång med nästan 10 kronor beror troligtvis på att nedladdningssiten Steam har förbättrat villkoren till större dataspelsutvecklare vilket påverkar Paradox positivt. Läs även artikel på finwire.com. Anledningen är att Steam får ökad konkurrens inom distribution vilket gör att dataspelbolag som Paradox som äger attraktiva varumärken/IP får en bättre position på marknaden.

Extra roligt är också att Paradox egna rockband Pagan Fury kommer att delta i Melodifestivalen. De kommer att tävla i den fjärde och sista delfinalen i Lidköping med låten "Stormbringer". Pagan Fury har starka kopplingar till spelet Crusader Kings II: Holy Fury som släpptes nyligen.

Läs mer om Pagan Fury och Paradox här och här

Spiltan investerar i Urban Green och Briggenemissionerna på pepins.com

Spiltan är största ägare i Pepins och vi investerar i de flesta bolagen så att vi bygger upp en mix av spännande tillväxtbolag i portföljen. Just nu pågår fem emissioner på Pepins och vi vill speciellt uppmärksamma två av dem:

Urban Green:
Bolaget håller på med gröna tak mm och Spiltan tog en stor andel av den första emissionen för ett år sedan. Bolaget tar nu in ytterligare kapital för att kunna utöka odlingen av sedum, som används att lägga på taken, vilket kommer att förbättra Urban Greens marginaler. Då bolaget utvecklats sämre än som var sagt i den förra emissionen är nu priset för aktierna lägre. Spiltan tror att bolaget har goda framtidsutsikter och satsar 3 miljoner kronor i denna emission.
Läs mer om emissionen på Pepins hemsida.

Briggen:
Denna emission är en så kallad Fans-emission (tidigare Fans-emissioner är bl a Djurgården Hockey, AIK Hockey och nu pågår även Timrå Hockey) där man både skall satsa med hjärta och hjärna. Briggen är en nybyggd segelbrigg som gör resor och aktiviteter för att Rädda Östersjön. En angelägenhet vi alla borde vara intresserade av. Kolla på Pepins hemsida vilka förmånspaket som är förknippade med olika storlek på deltagande. Spiltan satsar en slant på Briggen och skall även ha marknadsföringsaktiviteter mot Briggens aktieägare på båten.Fler år