Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

8 januari 2019

Nytt substansvärde 14 718 kr/aktie (+109 kr)

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför årets första handel på www.pepins.com är nu beräknat till 14 718 kr/aktie. Vid senaste substansberäkningen den 4 december fastställdes substansvärdet till 14 609 kr/aktie och kursen sattes då till 9 800 kr/aktie.

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan onsdagen den 9 januari och pågår till och med måndag den 14 januari kl 16.00. Priset fastställs torsdagen den 10 januari kl 17.00.

VDs kommentarer

Under det sista kvartalet 2018 genomförde vi tre nya investeringar - i bildtjänstföretaget Pickit, i skoföretaget Flattered och i Besedo som arbetar med att rensa bort olämpligt innehåll på nätet. Investeringarna uppgår totalt till ca 52 Mkr.

Till följd av den skakiga börsen har vi också passat på att öka innehaven i noterade aktier som exempelvis Berkshire Hathaway.

I december såldes aktierna i Cinnober. Nasdaq höjde budet på Cinnober till 87 kr och Spiltan fick in ca 22 miljoner kronor i kassan. Spiltan köpte aktierna år 2007 när bolaget var onoterat och handlades på Alternativa listan. Den årliga avkastningen blir ca 20 % vilket återigen visar att bra bolag skall man köpa och behålla. Däremot tycker vi att det är tråkigt att ett spännande, oberoende teknikbolag försvinner som noterat bolag.

Kompletterad redovisning av portföljen

Notera att vi har kompletterat listan över Spiltans största innehav med en lista med de olika typer av bolag/branscher som portföljen består av. Då vi normalt inte särredovisar nya investeringar och mindre innehav ger listan över branscher en bättre uppfattning om vad man får för exponering via Spiltanaktien. I den förstnämnda listan blir övriga onoterade och noterade innehav sammanlagt över 500 miljoner kronor då vi under året gjort 8 nya onoterade investeringar och även ökat innehaven i den noterade portföljen.


Fler år