Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

9 maj 2016

Nytt substansvärde 4 765 kr/aktie inför handel den 11-16 maj

Vid senaste handelstillfället i april fastställde Spiltans styrelse Spiltans substansvärde till ett intervall om 3 673 - 5 443 kr/aktie och kursen sattes till 5 000 kronor/aktie (under mellanperioden har aktien även handlats för 4 500 kr).

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför majhandeln är nu satt till 4 765  kr/aktie.

Handeln inleds på Alternativa Listan onsdagen 11 maj och pågår till och med måndag den 16 maj. Priset fastställs torsdagen den 12 maj kl 16.00. Se hela portföljen här.

Notera att efter börsintroduktionen av Paradox Interactive kommer Paradox' andel av Spiltan vara 63 % av substansvärdet (när Paradoxaktien är värderad till 33 kr/aktie). Spiltans kassa kommer att öka med ca 220 Mkr.

Spiltan slutar med intervall i uppskattade substansvärdet
Med anledning av den stora osäkerheten i värdet på Paradox Interactive har Spiltan under det senaste året redovisat ett intervall för de största onoterade innehaven. Inför noteringen av Paradox har priset per aktie satts till 33 kronor som vi nu använder i substansvärdet för handeln i maj. Efter noteringen den 30 maj kommer kursen för Paradox variera dagligen och varje kronas förändring i Paradox motsvarar ca 90 kronors ändring av substansen i Spiltan. Skulle Paradoxkursen efter noteringen gå upp med till exempel med 3 kronor skulle Spiltans substans öka med 270 kronor.

För övriga större innehav (Kuststaden, Spiltan Fonder, Coolstuff, Qvalia) har Spiltans styrelse även satt ett fast pris inom intervallet, som enligt vår uppfattning bäst uppskattar värdet på dessa innehav.

Notera att alla värderingar av onoterade innehav innehåller en stor osäkerhet och att du själv måste göra en bedömning av värdena för att få en korrekt uppfattning om substansen. Historiskt har Spiltans faktiska försäljningar av onoterade bolag inneburit att vi fått ut högre värden än vi tidigare redovisat. Det är därför troligt att man underskattar vikten av alla onoterade bolag i vår portfölj när nu Paradox får en daglig kurssättning.

Spiltans aktieägare kan även teckna Paradox via Pepins
Förra tisdagens PEPday på Circus i Stockholm blev en stor succé med 600 deltagare. Första omgången Paradoxaktier på 25 miljoner kronor såldes slut på 15 minuter. Även högtalarbolaget XTZ, vingården Domaine de Escapat och upplevelsesiten Destination Fjällen presenterade sig och kommer snart vara tillgängliga för teckning av aktier via www.pepins.com.

Om du vill veta, mer bjuder Avanza in till Informationsträffar för Paradox i Göteborg och Malmö (även en nyinsatt här på Spiltan kl 17.00 den 18 maj. Anmäl dig till elin@spiltan.se) och om hur man tecknar sig som Spiltanaktieägare. Notera att då intresset verkar stort kan vi inte garantera att alla får full tilldelning och det är givetvis möjligt för Spiltans aktieägare att köpa Paradoxaktier även direkt via Pepins. Nästa omgång Paradox aktier för 25 miljoner kronor via Pepins släpps idag ca klockan 16.00. Se Pressmeddelande från Pepins.com  

Spiltan med på podcasten #prata pengar  
I senaste utgåvan av Unga aktiesparares podcast #pratapengar intervjuas undertecknad. Bland annat diskuterar vi Warren Buffett, Spiltans framgångskoncept och vad vi skall göra med likviden från Paradox. Du kan lyssna på intervjun nedan:

http://podtail.com/podcast/pratapengar/episod-18-den-framgangsrika-aktieklubben/

PS. Spiltan har fått frågan om man skall sälja Spiltanaktier för att köpa Paradox. Kanske inte är smart att sälja Spiltanaktier (76 % Paradox), betala skatt på vinsten och sedan köpa Paradoxaktier (100 % Paradox) som man dessutom kanske inte får full tilldelning på.

Fler år