Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

6 december 2016

Nytt substansvärde 6 541 (+110 kr) - om Train Alliance, Paradox mm

Nytt substansvärde 6 541 kr/aktie (+ 110 kr) inför handel 7-12 december på Alternativa

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför december månads handel är nu satt till 6 541 kr/aktie. Vid senaste handelstillfället i november fastställdes substansvärdet till 6 431 kr/aktie och kursen sattes till 4 700 kronor/aktie.

Ökningen i substansvärdet sedan förra handeln beror på höjda kurser i Paradox, Berkshire Hathaway och Pepins Group. Dessutom har Spiltan Fonder ökat den förvaltade volymen (nya Spiltan Globalfond Investmentbolag är en stor succé)  och Spiltan har fått ett bud på Dialect på Alternativa listan. Spiltan har även fått tilldelning i nyintroduktionen av datorspelbolaget THQ som också ökat i värde.

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan onsdagen den 7 december och pågår till och med måndag den 12 december. Priset fastställs torsdagen den 8 december kl 16.00.

Train Alliance genomför storaffär
Train Alliance har tecknat avtal värt 85 Mkr med Eskilstuna Kommun för en motorvagnsdepå. Projektet ses som ett ¨proof of concept¨ för Trains affärsmodell där nyckeln till affären är detaljplanerad järnvägsmark klar att användas i ett strategiskt läge. "Train Alliance har under 6 år arbetat med markförädling i hela landet i enlighet med vår affärsplan och nu börjar vi skörda frukterna av vårt arbete", säger vd Otto Person. Läs mer här.

Spiltan är sedan tidigare ägare i Train Alliance och har lämnat teckningsförbindele att teckna sin del i den pågående emissionen. Train Alliance är ett lönsamt bolag som, förutom att tillhandahålla depåer för tåg, även har investerat i järnvägsmark. Lyssna gärna på Spiltans VD i en intervju om sin syn på bolaget som kommer börja handlas på Alternativa Listan under Q1 2017.

Paradox "invaderar" Kina
Paradox informerade i slutet av förra veckan om att de ingått ett partnerskap med Kinas största IT-bolag, Tencent - den största spelplattformen i världen. Till en början kommer det prisbelönta och kritikerrosade spelet Cities: Skylines att kunna spelas av dem som har Tencents plattform. I förlängningen kommer fler av Paradox mest spelade spel att släppas och man börjar med det egenutvecklade strategispelet Stellaris som släpptes i maj i år och hade sålts i över 500 000 exemplar redan efter en månad.
Läs Pressmeddelandet här

Upp, ned eller lika
Per H Börjesson tycker till om den kommande börsutvecklingen i N360:s expertpanel. Övriga medverkande är Mikael Hårde som bevakar näringslivet för bl a Aktiespararen och Börsveckan samt Christer Weiss som arbetar aktivt med sitt pensionssparande.
Så tror börsexperterna
Fler år