Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

13 mars 2017

Nytt substansvärde 7246 kr/aktie (+12 kr/aktie)

Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför mars månads handel är nu satt till 7246 kr/aktie. Vid senaste handelstillfället i februari fastställdes substansvärdet till 7 234  kr/aktie och kursen sattes till 5 800 kronor/aktie.

•    Se hela portföljen här.
•    Följ gärna handeln på www.alternativa.se

Handeln inleds på Pepins/Alternativa Listan www.alternativa.se onsdagen den 15 mars och pågår till och med måndag den 20 mars. Priset fastställs torsdagen den 16 mars kl 16.00.

Ökningen på 12 kronor per Spiltan aktie beror framförallt på ökat värde för Spiltan Fonder som ökat förvaltad volym till totalt 27 miljarder kronor (+ 3,5 miljarder sedan årsskiftet)

Försäljning Paradox ökar kassan med 340 miljoner kronor  
I februari sålde Spiltan 5,7 % av våra aktier i Paradox Interactive som ökade kassan med 340 miljoner kronor. Notera att i fortsättningen kommer varje kronas förändring av Paradox kursen att ändra Spiltans substansvärde med 74 kronor (ovanstående substansvärde är beräknad på kursen 56,50 kronor). Spiltan är kvar som långsiktig huvudägare i Paradox med 24,8 % av aktierna tillsammans med VD Fredrik Wester som har 33,3 %. Målsättningen är att placera kassan i nya onoterade bolag men vi har också ökat de noterade innehaven sedan förra handelsperioden.


Fler år