Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

7 mars 2016

P R E S S M E D D E L A N D E: Spiltan investerar i industribolaget Sura Magnets

Investment AB Spiltan har förvärvat 45 % av aktierna i Sura Magnets som är en ledande leverantör av permanentmagneter baserade i Söderköping. Bolaget omsätter ca 80 miljoner kronor och har levererat magneter till bland annat fordons- och medicinteknikindustrin i över 60 år.

- ”Jag hade tänkt sälja hela bolaget men när Spiltan erbjöd mig möjligheten att behålla en stor andel i bolaget tyckte jag det var mer attraktivt. Genom Spiltan får vi också en långsiktig ägare som köper för att behålla och har finansiella muskler” säger Bertil Torgilsman, tidigare huvudägare i Sura Magnets.

- ”Vi ser stor tillväxtpotential i Sura Magnets då fordon innehåller alltmer magneter för att göra dem mer funktionsdugliga. Bolaget är också specialiserat på plastbundna precisionsmagneter och har unik kompetens och kunnande när det gäller både personal och ledning”, säger Per H. Börjesson, VD för Spiltan.

 Även privatinvesteraren Thomas Wernhoff tar en ägarandel i Sura Magnets och går in som styrelseordförande i bolaget. 

- ”Med de nya ägarna kan vi nu expandera verksamheten och kanske även skapa fler arbetstillfällen i Söderköping”,  säger VD Tommy Andersson som sedan tidigare också är delägare i bolaget. 


Fler år