Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

25 maj 2016

Pressmeddelande: Investment AB Spiltan investerar i Careereye Online Group AB

Spiltan investerar i Careereye, en omdömessajt som förnyar marknaden för jobbsök och rekrytering. Emissionen ger Spiltan 20 % av bolaget och tillför kapital för ökad marknadsföring och internationell tillväxt. Investeringen sker i två steg varav 5MSEK har tillförts bolaget nu och ytterligare kapital kommer att tillföras i Q1 2017.

Careereye ger anställda och tidigare anställda möjlighet att betygsätta och dela omdömen om arbetsplatser på samma sätt som turister kan betygsätta hotell och restauranger på Tripadvisor. För företagen erbjuds en ny arena för att presentera sig som arbetsgivare och nå attraktiva kandidater.

På careereye.se finns redan över 10.000 företagsprofiler, tusentals omdömen från nuvarande eller tidigare medarbetare och 40.000 platsannonser som kan matchas med intresserade kandidater. Tidiga användare av tjänsten för att marknadsföra sina ”employer brands” samt attrahera och rekrytera rätt kandidater är t ex Securitas, PwC, Poolia och Kappahl.

”Det känns glädjande och stimulerande att få en långsiktig partner med stor erfarenhet av tillväxtbolag som investerare inför vår fortsatta expansion. Hittills har vi satsat egna pengar, men för att nå en stark position internationellt behöver vi en erfaren kapitalstark partner i ryggen. Spiltan känns som helt rätt val för oss”, säger Johan Kadar, VD och delägare i Careereye.

”Vi ser att Careereye levererar en tjänst som ligger helt rätt i tiden och följer en stark trend där olika typer av beslut alltmer påverkas av anonyma omdömen på internet.  Idag finns bra omdömessajter för nästan allt; restauranger, filmer, resor eller den bandsåg du ska köpa. Att byta jobb är avgörande för din framtida karriär, medan att välja restaurang utan att kolla upp den innan inte betyder så mycket i längden. Det talar för att behovet av en sajt för omdömen av arbetsplatser är stort och att Careereyes tjänst har en betydande potential och stor inverkan för människors val av arbetsgivare”, säger Håkan Sjunnesson, Investment Manager på Investment AB Spiltan.  

För mer information kontakta:

Johan Kadar, VD Careereye Online Group AB , johan.kadar@careereye.se , tel: 070-887 52 32
Håkan Sjunnesson,  Investment AB Spiltan, hakan.sjunnesson@spiltan.se, Tel:  070-922 66 55

Careereye Online Group AB har som affärsidé att erbjuda en transparent omdömessajt för jobb- och karriär för att underlätta valet av nästa arbetsgivare. Careereye erbjuder arbetsgivare möjligheten att stärka och marknadsföra sitt Employer Brand och attrahera rätt kandidater. Careereye har huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Tyskland med kontor i Berlin. Omsättning under 2014/15 var 17,6 miljoner kronor med ett resultat före skatt på 2,6 miljoner kronor.

Investment AB Spiltan är ett investmentbolag med ett totalt kapital på cirka 1700 miljoner kronor som framförallt investeras i lönsamma onoterade bolag som drivs av duktiga entreprenörer. Genom långsiktighet, personligt engagemang och entreprenörskap skapar Spiltan förutsättningar för en stabil utveckling och bra avkastning. Spiltan har cirka 2000 aktieägare och handlas på Alternativa Aktiemarknaden (www.alternativa.se). Mer information finns på www.spiltan.se


Fler år