Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

15 mars 2017

Pressmeddelande: Investment AB Spiltan investerar i nytt försäkringsbolag för fribrev

Nu utökar flyttsiten Pensiono.se sin koncern med ett nytt försäkringsbolag anpassat för fribrev. I samband med en nyemission i ett nytt holdingbolag där även tidigare aktieägare investerar tar Investment AB Spiltan en ca 4 %-ig andel i bolaget.

- Det krångligaste med det svenska pensionssystemet är alla fribrev i gamla tjänstepensioner. En vanlig anställd kan ha upp till 8 fribrev i olika försäkringsbolag. När det gäller mindre pensionsbelopp kan det innebära att pensionskapitalet helt försvinner innan pensioneringen då det ofta är höga fasta avgifter och dålig förvaltning. Det är därför glädjande att kunna investera i ett nytt försäkringsbolag som ger möjlighet att samla alla fribrev i ett bolag med lägre kostnader och bättre förvaltning vilket ger stora fördelar för kunderna, säger Per H Börjesson, VD för Investment AB Spiltan.

- Vi är såklart mycket glada över att Per H Börjesson och Investment AB Spiltan ger oss sitt förtroende och investerar i Pensiono Holding AB. Fr o m den 14 mars gör vi via Pepins det möjligt för allmänheten att investera i bolaget. Inför det har vi erhållit teckningsförbindelser och förutom Investment AB Spiltan deltar stora delar av styrelsen, personal, befintliga aktieägare etc, säger Mattias Fellenius, ordförande för Svenska Fribrevsbolaget, som det nya försäkringsbolaget kommer att heta.

Om Investment AB Spiltan
Investment AB Spiltan är ett investmentbolag med ett totalt kapital på cirka 2,5 miljarder kronor som investeras i lönsamma noterade och onoterade bolag som drivs av duktiga entreprenörer. Genom långsiktighet, personligt engagemang och entreprenörskap skapar Spiltan förutsättningar för en stabil utveckling och bra avkastning. Spiltan har cirka 2300 aktieägare och handlas på Pepins.com/Alternativa Listan (www.alternativa.se).

Om Svenska Fribrevsbolaget (SFB)
Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges första försäkringsbolag byggt och anpassat för fribrev. En tjänsteman har i snitt 8 st fribrev utspridda hos olika pensionsbolag. Genom att samla ihop dessa pengar till SFB kan många kunder få lägre avgifter och bättre överblick.

- De erfarenheter vi fått från att driva Pensiono visar att det i Sverige finns en efterfrågan på ett försäkringsbolag med fokus på fribrev, något som redan finns i andra länder. Vi tog därför år 2015 beslutet att starta SFB. Vi fann det naturligt att just vi skulle etablera detta bolag då vi redan har ett befintligt flytträttssystem, kunskap om flytträtten samt har tillgång till existerande kundanskaffningskanaler, säger Nicklas Hellberg, VD för Svenska Fribrevsbolaget.

Om Pensiono
För att hjälpa svenska folket med att samla ihop sina fribrev och sänka sina avgifter startades 2011 Pensiono.se som är Sveriges ledande jämförelsetjänst för pensionsbolag. Att anmäla sig på Pensiono är kostnadsfritt och du får reda på var du har pensionspengar och fribrev idag, vilka avgifter som dras och hur mycket pengar du kan spara på att flytta dessa pengar till ett försäkringsbolag som har lägre avgifter.

För mer information kontakta:
Per H Börjesson, VD Investment AB Spiltan, Tel: 0708 797 101
Mattias Fellenius,  Ordförande Svenska Fribrevsbolaget , Tel: 070 390 2227

Läs mer på pensiono.ses hemsida

Fler år