Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

7 augusti 2020

Pressmeddelande: Investment AB Spiltans portföljbolag Besedo tar in 17 miljoner kr i övertecknad nyemission

Content moderation bolaget Besedo skyddar företag och privatpersoner från bedrägeriförsök på nätet och städar bort olämpligt innehåll. Kapitalinjektionen ska användas till teknikutveckling och ökad marknadsföring.

Med kunder som Adevinta, Schibsted, Ebay, Match.com och nya spelare i delningsekonomin som BlaBlaCars är bolaget välpositionerat för att möta det snabbväxande behovet av ett tryggare internet. Största ägaren i Besedo är investmentbolaget Spiltan, som investerar 6 miljoner kr i nyemissionen och flyttar därmed fram sina positioner i bolaget.

– Den nya ledningen i Besedo med Petter Nylander som vd och Willem de Geer som COO har gjort en fantastisk insats under Coronapandemin, säger Göran Pallmar, ansvarig för investeringen i Besedo på Spiltan. Det inger förtroende inför bolagets satsning på att bli marknadsledande inom content moderation.

Petter Nylander har tidigare varit vd för Unibet, TV3 och Universum. Willem de Geer har tidigare varit COO på Pingdom och medgrundare till Dogbuddy.

 

Globala ambitioner

Tillväxtkapitalet från nyemissionen ska användas för fortsatt teknikutveckling och marknadsföring. Besedo har egenutvecklad teknik som bygger på AI och maskininlärning. Exempelvis kan bolagets AI moderera bilder och plattformen har även stöd för video, vilket har efterfrågats allt mer av kunderna.

– Trots ökad osäkerhet i samband med Corona blev emissionen övertecknad, konstaterar Besedos vd Petter Nylander. Att våra befintliga och nya ägare tror så starkt på vår globala vision gör mig stolt och är väldigt motiverande. Vårt ökade fokus på teknikutveckling och försäljning världen över har börjat ge resultat. Exempelvis har vi nyligen knutit till oss sydkoreanska Hyperconnect och AirTasker, Australiens ledande plattform inom gigekonomin.


För mer information, kontakta:
Petter Nylander, vd Besedo, tel: +46 76 525 09 55 eller petter.nylander@besedo.com
Göran Pallmar, Investment Manager investmentbolaget Spiltan, tel: +46-708-898 112 eller goran@spiltan.se


Om Besedo:
Besedo hjälper marknadsplatser, online-dating aktörer och företag i delningsekonomin att skapa tillit hos användarna via content moderation. Sedan 2002 har Besedo samarbetat med små och stora företag över hela världen och hjälpt sina kunder att skapa en tryggare och bättre användarupplevelse på nätet. Stockholmsbaserade Besedo har kontor i Colombia, Malaysia, Malta, Rumänien och Frankrike. Läs mer på besedo.com

Fler år