Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

21 februari 2018

Pressmeddelande: Spiltan investerar i Boulebar

Investment AB Spiltan har valt att gå in som ny delägare i Pied Tanca Group AB, företaget bakom Boulebar. Efter nyemissionen – där även nuvarande ägare och ett antal av företagets medarbetare deltar – kommer Spiltans ägarandel att uppgå till cirka 25 procent.

Vinst på gång? Härligt spel på Boulebar! 

Pied Tanca Group AB driver idag åtta Boulebar-restauranger i fem städer och omsatte cirka 175 Mkr under 2017. Företaget har växt kraftigt, bland de senaste etableringarna märks Tryckeriet i Liljeholmen och Nørregade i Köpenhamn, koncernens första utlandsetablering.

“I Spiltan har vi hittat precis den långsiktiga ägare och partner som vi länge letat efter. När vi dessutom får med både befintliga ägare och våra anställda har vi lagt en fantastisk grund för vår vår fortsätta utveckling”, säger Henrik Kruse, grundare och huvudägare i Pied Tanca Group AB.

Boulebar startade 2000 och har hittills växt organiskt utan externt kapital. Nu finns en möjlighet att båda konsolidera och ta nya steg framåt.

”Det här är precis den typ av case där Spiltan kan vara en perfekt partner. Drivna entreprenörer med en bevisad affärsmodell som tar in kapital för att växa, men samtidigt vill behålla kontrollen och utveckla sin unika affär”, menar Per Håkan Börjesson, VD på Investment AB Spiltan.

Detta blir också Göran Pallmars första investering tillsammans med Spiltan och han kommer också ta rollen som ny styrelseordförande i Pied Tanca Group AB.

”Min kollega Gustav Blix och jag kände direkt att här fanns något speciellt. När vi nu båda tar plats i styrelsen hoppas vi kunna bidra både med kompetens och utvecklingskraft så att vi kan fortsätta hitta nya lägen där människor kan träffas för boule, mat, dryck och en härlig gemenskap. Vi gillar särskilt bolagets kultur och dess affärsmässiga potential. Den unika blandningen av nästan nördig bouleentusiasm och ett gott affärskap gör att vi ser mycket positivt på företagets framtid”, säger Göran Pallmar, Investment Manager på Spiltan.

För mer information kontakta:
Henrik Kruse, VD Pied Tanca Group AB, tel: 0708-69 61 11, e-post: henrik.kruse@boulebar.se
Göran Pallmar, Investment Manager Investment AB Spiltan, tel: 0708-89 81 12, e-post: goran@spiltan.se


Om Boulebar (Pied Tanca Group AB)
Idén till Boulebar föddes efter en tågluff genom Europa där grundarna blev vanvettigt förälskade i att spela boule.Företagets första Boulebar startade 2000 och driver idag 8 enheter i fem städer och två länder (Sverige och Danmark) under devisen ”frihet, gemenskap och ett glas Pastis”. Idag har man över 130 anställda och en omsättning 2017 på ca 175 Mkr. Mer information finns på www.boulebar.se.

Om Investment AB Spiltan Investment
AB Spiltan är ett investmentbolag med ett totalt kapital på ca 3 miljarder kronor som investeras i lönsamma noterade och onoterade bolag som drivs av duktiga entreprenörer. Genom långsiktighet, personligt engagemang och entreprenörskap skapar Spiltan förutsättningar för en stabil utveckling och bra avkastning. Spiltan har cirka 2 400 aktieägare och handlas på Pepins.com/Alternativa Listan (www.alternativa.se). Mer information finns på www.spiltan.se

Obs! Läs gärna också artikel i Di idag på sid 38. https://www.di.se/nyheter/spiltan-lagger-pardoxpengar-pa-boulebar/

Fler år