Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

17 september 2018

Sparrebell Nr 124: Så här blir man en rebell i finansbranschen

Spiltan har på 30 år gått från att bestå av glada aktieamatörer i en aktieklubb till att bli en professionell aktör i finansbranschen med ett investmentbolag, ett fondbolag och ett equitycrowdfundingbolag. Vi har lyckats genom att vara rebeller i en konservativ finansbransch och vi har gjort följande lärdomar under resans gång:

1.Utnyttja missnöje. När man arbetar länge i en bransch blir man ofta hemmablind och präglad av det sätt man gör saker. Det är då en fördel att komma utifrån med helt nya tankar och med innovativa koncept skapa vinster till kunderna.

2.Var långsiktig. När man skall förändra en bransch får man räkna med en lång inlärningsprocess och att det krävs tid till utveckling innan man hittar rätt affärsmodell. Underskatta inte heller människors tröghet att ändra beteende, speciellt när det gäller den privata ekonomin då man är rädd för att göra förluster.

3.Utnyttja ny teknik. Genom internet kan man nu nå många människor på ett kostnadseffektivt sätt vilket till exempel Pepins och Lendify utnyttjat för att bygga upp stora kundbaser inom områdena aktieemissioner i bolag och lånefinansiering. Notera också hur svårt etablerade aktörer har att utnyttja nya sätt att arbeta då de tyngs av stora investeringar i gammal teknik.

Obs! Denna text har också publicerats på bloggen Lendify.se


Fler år