Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

29 mars 2016

Sparrebellen Nr 107: Köp aktier i bolag med aktieägarförmåner

Många börsbolag skulle kunna bli mycket bättre i sina relationer med aktieägarna. De är välkomna när de kommer med pengar till bolaget men sedan behandlas de ofta som ”något katten släpat in”.

Från börsbolag får mindre aktieägare ofta brev med upplysning om att om man inte kryssar i en ruta och skickar tillbaks formuläret kommer man i fortsättningen inte skicka ut någon information till aktieägaren (”av miljöskäl”). Man ber inte om aktieägarens e-mailadress utan hänvisar istället till bolagets hemsida. På årsstämmorna serverar man kaffe och ”något kladdigt” så att aktieägarna inte skall ta med sig någon mat hem.

Men den nya trenden är att bolag använder ”equity crowdfunding” för att både få in pengar och skapa relationer med sina aktieägare. Spiltan startade för 14 år sedan en handelsplats för onoterade bolag, Alternativa aktiemarknaden, som nu gått samman med equity crowdfundingkonceptet Pepins. Genom internet är det nu lättare att få tag på intresserade aktieägare och sedan kommunicera med dem med målsättningen att de skall använda produkterna, sprida budskapet och göra en bra aktieaffär.

Pepins har nu öppnat upp sin internetsite för alla och ett av de första bolagen som söker investerare är Alvestaglass. På sju år har Alvestaglass lyckats bli Sveriges 4:de största glassbolag med innovativa produkter och distribution till 850 livsmedelsbutiker med egna glassbilar. Det är ett lönsamt bolag med stark tillväxt som drivs av två duktiga entreprenörer och man vill nu använda Pepins för att få fram expansionskapital för ytterligare tillväxt. Bolaget har dessutom målsättningen att ha Sveriges ”glassigaste” årsstämma i Växjö. Alvestaglass är ett Gasellföretag och jag tror att bolaget kan bli en bra aktieplacering och då jag även gillar deras glassmaker som Dulce de leche och Himmelsk Röra kommer jag att teckna i emissionen och bli en del av deras aktieägarnätverk. Det är också trevligt att stödja ett bolag som är en rebell i sin bransch. Gå in på Pepins hemsida - pepins.com och anmäl dig om du är intresserad.

Läs hela Sparrebellen Nr 107 nedan.

Fler år