Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

4 juni 2020

Sparrebellen nr 133: Ny lag gör det möjligt att få mer i pension på gamla försäkringar

Vill du få bättre översikt över dina pensioner, lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning? Tack vare ny lagstiftning har det blivit lättare att flytta och slå ihop dina avslutade pensionsförsäkringar från tidigare jobb, så kallade fribrev. Det tar en minut att komma igång.

Varje gång du byter jobb så skapas ett fribrev. Man kan säga att fribrev är vilande tjänstepensionspengar som det inte görs några nya inbetalningar till. Att ha många fribrev utspritt på olika ställen leder ofta till högre avgifter och på sikt väsentligt lägre pension.  

Sedan 1 januari 2020 är det tack vare ny lagstiftning lättare att flytta och slå ihop dina fribrev. Det kan ge dig lägre avgifter – och mycket högre pension. Tänk på att 1 % av kapitalet i avgifter med ränta-på-ränta effekten och långa spartider kan innebära 30-50 % högre månadspension.

Hur går man då rent praktiskt tillväga för att flytta sina tjänstepensionspengar till ett ställe? Ett enkelt sätt är att använda Svenska Fribrevsbolaget, som vi på Investment AB Spiltan har investerat i. De erbjuder kostnadsfria sammanställningar av dina pensionsförsäkringar och fribrev. Du får svar på vilka fribrev du kan slå ihop och var du har pengar att spara. I nästa steg kan du välja om du vill flytta dina pensionspengar.  

Fler år