Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

1 oktober 2012

Sparrebellen Nr 67: Lyckligast är de som har lite mer pengar än sina grannar

När jag håller föredrag om hur man skall bli rik brukar jag på slutet säga att det verkligen inte är kul att gå till bankomaten och konstatera att pengarna är slut. Det är därför man varje månad bör ha lägre kostnader än intäkter och med ränta-på-ränta-effekten bygga upp ett sparkapital som man kan använda när man verkligen har ett behov eller hamnar i en krissituation.
 
Men, det är ofta inte heller bra att ha för mycket pengar. Då kan man få problem med vad man skall göra med pengarna och det kan ibland leda till arvstvister mellan barnen. Ett exempel är hur dottern till den franska parfymdrottningen Liliane Bettencourt (arvtagare till kosmetikakoncernen L'Oréal) försökt omyndigförklara sin 87-åriga mamma för att hon skänkt en miljard euro och en ö på Seychellerna till en 62-årig konstnärsvän. Nej, slutsatsen är att man mår allra bäst om man bara har lite mer pengar än sina grannar.

Efter att ha läst boken ”The World of Happiness” som är en samling essäer av 50 experter på lycka, från hela världen, kan jag konstatera att ovanstående slutsatser stämmer. Lycka har mycket lite med pengar att göra och när man försöker köpa lycka med pengar försvinner den snart. Den samstämmiga uppfattningen från experterna är att en nära relation med familj och vänner samt ett meningsfullt arbete är några av de viktigaste lyckofaktorerna. Redan Freud konstaterade att hemligheten med ett rikt liv var ”att älska och att arbeta”.
 
Sammanfattningsvis kan man kanske ge följande råd för att få ett lyckligt liv:  
Läs mer nedan.

Fler år