Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

16 april 2015

Sparrebellen Nr 98: Så här blir du en ''riktig'' värdeinvesterare

Jag har nu läst ut boken ”The education of a value investor” (En värdeinvesterares utbildning) av Guy Spier, som berättar hur han gått från att göra det mesta fel på aktiemarknaden till att bli en ”riktig” värdeinvesterare.

Då hans utveckling påminner om mina egna erfarenheter kan man kanske anta att man måste gå igenom ett antal faser för att bli en bra värdeinvesterare. Nedan har jag gjort en jämförelse mellan Guy Spiers utveckling som värdeinvesterare och min egen:

Gå helt fel på aktiemarknaden  

Guy Spier (GS): Efter examen från Oxford och Harvard valde han att börja på Wall Street-firman D.H Blair för att han ville vara mer entreprenöriell än sina klasskamrater och göra riktiga affär direkt. Det visade sig att firman drog in pengar på och hårdsålde aktier i riktigt tveksamma bolag som liknade den miljö som finns i filmen ”Wolf of Wall Street”. Exempel på projekt som såldes var utvecklingen av kall fusion* och rymdstationer i Kazakstan. När han ville lämna D.H. Blair visade det sig mycket svårt att få andra jobb då han bara hade erfarenhet från en firma med mycket dåligt rykte.
Läs hela Sparrebellen nedan.

Fler år