Spiltan Fonder startar ny fond

Pressmeddelanden Regulatoriskt
Spiltan Realinvest Global

Den 1 februari startar Spiltan Invests dotterbolag, Spiltan Fonder, sin nionde fond: Spiltan Realinvest Global. Fonden är aktivt förvaltad och placerar globalt i bolag som är stora ägare av tillgångar inom infrastruktur, fastigheter och skog.

Spiltan Fonder startar sin nionde fond: Spiltan Realinvest Global. Målet med den nya fonden är att skapa en stabil långsiktig investeringsmöjlighet för vanliga sparare.
 
– Tanken med fonden är att man som vanlig sparare på ett enkelt sätt ska kunna få en exponering mot reala tillgångar i en och samma fond. Med Spiltan Realinvest Global når du tillgångar som många gånger varit förbehållna större investerare samt pensionsbolag – du kan investera som proffsen, säger Niklas Larsson, marknadsansvarig på Spiltan Fonder.
 
Spiltan Realinvest Global kommer att vara global för att skapa en bred exponering och investeringar kommer att ske inom de tre områdena infrastruktur, fastigheter och skog. Det första området, infrastruktur, kommer att utgöras av bland annat järnvägar, vägar, flygplatser, el- och telenät samt återvinningshantering. Inom fastighetsområdet kommer investering att ske i välskötta fastighetsbolag inom olika fastighetssegment. Skogsdelen kommer att vara fokuserad på bolag som är stora skogsägare.
 
– Den här fonden tror jag hade fallit Warren Buffett i smaken. Han köper bara sånt han själv förstår sig på och vill ha stabila verksamheter – gärna med ”vallgravar”, alltså höga inträdesbarriärer för eventuella konkurrenter. Buffett gillar även bolag som kontrollerar en ”tullbro”. Den som äger bron har monopol på att ta upp avgiften och alternativet att inte använda bron är kostsamt eller omöjligt. I den nya fonden hittar vi just sådana verksamheter, säger Per H Börjesson, vd på Spiltan Invest.
 
Läs mer om Spiltan Realinvest Global HÄR.

 
För mer information, vänligen kontakta:
Per H Börjesson, vd Investment AB Spiltan, 0708–797 101 eller phb@spiltan.se
Sofia Sosa, pressansvarig Spiltan Fonder: press@spiltanfonder.se
 
Om Spiltan Fonder
Spiltan Fonder AB är en oberoende och fristående fondförvaltare med ett förvaltat kapital på drygt 80 miljarder kronor i nio framgångsrikt förvaltade fonder. Spiltan Fonder har genom åren bland annat utsetts till ”Årets Fondbolag” och förvaltare av ”Årets Sverigefond” och ”Årets Småbolagsfond” av Nordens största privatekonomiska magasin Privata Affärer. Och Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag har båda utsetts blivit utsedda till ”Läsarnas favorit” flera gånger av Privata Affärers läsare. Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond har blivit utsedda till ”Årets Räntefond” av Fondab. Dessutom har Spiltan Aktiefond Stabil blivit utsedd till Bästa Sverigefond samt Spiltan Högräntefond till Bästa Företagsobligationsfond av Morningstar. Mer information på www.spiltanfonder.se.