Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Nyhetsflöde

Det #senaste om oss

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra nyheter.

10 juni 2016

Strålande sol, spännande frågestund och beslut om aktieutdelning på Spiltans årsstämma den 6 juni

Per H Börjesson gör entréDet blev en strålande vacker dag den 6 juni när Spiltan bjöd in till sin årliga dag med aktiviteter och stämma. Ca 475 personer hade i år anmält sig vilket är nytt rekord. Vi passar på att tacka alla närvarande för att ni kom! Dagen inleddes med en frågestund med några av portföljbolagen. Vi fick bl a höra:

Anders Sjunnesson, VD för Pepins/Alternativa berätta om läge och framtidsplaner. Bolaget fick ju en fantastisk start i och med börsintroduktionen av Paradox och har nu flera spännande bolag på gång - (se nedan).

Erik Brändström, VD för Spiltan Fonder, informerade om vad som hänt på fondbolaget under året. I dagsläget förvaltar man ca 19 miljarder kronor.

Fredrik Wester, VD för Paradox, som naturligtvis var mycket nöjd med hur börsintroduktionen avlöpt, berättade bl a om nya releasen av spelet "Hearts of Iron IV" som släpptes i dagarna. Annars är det just nu mest fokus på nya rymdspelet "Stellaris" samt möjligheterna att slå sig in på den asiatiska marknaden med hjälp av nya ägaren Tencent Holdings Limited, som idag driver Kinas största sociala nätverk och online game platform.  

Alla besökare fick under dagen en keps med mottot "Make space great again" som anspelade just på "Stellaris".

Efter matuppehåll och prisutdelning av Sollos Pris hölls Spiltans ordinarie årsstämma där det bl a beslutades om en utdelning på stamaktien om 38 kr/stamaktie och 56 kr + 38 kr/preferensaktie. Udelningen kommer att ske i mitten av juni och därefter omvandlas preferensaktierna till stamaktier vilket kommer att ske automatiskt.

Fler år