Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltan.se

Jag godkänner
Övriga engagemang

Spiltan & CSR, #Sollos #Pris, och Pensionsstiftelsen (SGP)

Några av Spiltans övriga engagemang

Spiltan och CSR - Vi på Spiltan försöker att agera ansvarsfullt i allt vi företar oss.

Spiltans filminvesteringar inkl Nordsvensk Filmunderhållning  - Under 2010 beslöt Spiltan Underhållning (SUAB) att inte fortsätta med investeringar i filmprojekt, vilka istället har fortsatt i Nordsvensk Filmunderhållning AB där SUAB haft en ägarandel. Under 2018 har SUAB fusionerats med Spiltan och ägarandelen är nu 21,2 % i Nordsvensk Filmunderhållning. Övriga ägare är de som är verksamma i bolaget; Lars Nilsson, Brita Sohlberg, Per Bouveng och Maria Mörner.

Spiltans Gemensamma Pensionsstiftelse (SGP) är Spiltans egen tjänstepensionslösning. Små och medelstora företag som är intresserade av att ansluta sig är välkomna att höra av sig och få mer information. 

Sollos Pris - Spiltans ordförande från start, Lars-Olof Bäckman (Sollo), som tyvärr gick bort alldeles för tidigt, var en fantastisk entreprenör och till minne av honom startades Sollos Minnesfond. Minnesfonden ger årligen ut två pris. Dels till Sveriges bästa studentorkester och dels Sollos Pris på 100.000 kr till ett entreprenöriellt initiativ värt att uppmuntras inom något av de områden Sollo brann för: entreprenörer, affärsänglar och att förena affärsverksamhet med att ha kul tillsammans. Nomineringen (missa inte det om du känner till något bolag/person som bör uppmärksammas) sker under våren och priset delas ut på Spiltans årsstämma i maj.

Sparklubben.se - under många år hade Spiltans VD, Per H Börjesson, en privat hemsida där han delgav sina synpunkter på sparande. Dessa synpunkter skickades ut i form av ett digitalt nyhetsbrev "Sparrebellen" och resulterade så småningom i en bok "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" som sålts i över 120 000 exemplar. Sparrebellen kommer fortfarande ut ca 1 gång i månaden och nyhetsbreven finns samlade på Sparklubbens hemsida

Affärsängelakademin startades i samma anda och syftar till att förbereda, utrusta och vidareutveckla affärsänglar i deras arbete med onoterade bolag (verksamheten är idag vilande).

Spiltan stöttar småföretagande

Spiltan stödjer alla organisationer som stöttar småföretagande. Det är viktigt att Sverige får ett bättre företagarklimat.

Företagarförbundet: FöretagarFörbundet Fria Företagare är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för småföretagare och fokuserar främst på småföretag med färre än tio anställda.

Företagarna: Företagarna arbetar för att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Deras arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.

Småföretagarnas Riksförbund: Småföretagarnas Riksförbund är en relativt ny intresseorganisation i Sverige, skapad och driven av småföretagare.  Att vara företagare är för många ett kall och en livsstil. Det finns fortsatt mycket att uträtta för att skapa ett företagsklimat i världsklass, t ex LAS och andra för småföretagare angelägna frågor

Den Nya Välfärden: Den Nya Välfärden är en opinionsbildande tanke- och handlingssmedja som arbetar för demokrati, välfärd och företagande. Vi är partipolitiskt oberoende och alla är välkomna att ta till sig våra idéer. Historiskt har våra förslag blivit till verklighet under såväl socialdemokratiska regeringar som under borgerliga regeringar.

Sollos Pris, hemsidaSparklubben.se