Emission Garpco, studentgåva och årsstämma

Nyheter

EMISSION GARPCO
Spiltan Invests portföljbolag Garpco (www.garpco.com), som köper mindre industribolag inom industriverktyg, interiör och polymera material, gör just nu en emission inför notering på NGM Nordic SME den 7 maj. Spiltan tecknar aktier för 3 miljoner kronor och garanterar en del av emissionen. Om ni är intresserade av att vara med kan ni gå in på Garpcos hemsida och läsa memorandumet under fliken IPO. Ni tecknar er sen via Avanza eller Nordnet. Skicka då även ett email till deras kundservice (info@avanza.se respektive info@nordnet.se) där ni ber dem att märka er teckningssedel med ert namn och att ni är aktieägare i Spiltan, så ska vi försöka ge prioritet till er teckning. Efter att Spiltan blev aktieägare I Garpco för tio år sen gjorde vi en spridning till våra aktieägare på kursen 115 kronor. Senaste kurs på Pepins var 290 kronor. Nu sker teckning till kursen 275 kronor fram till 24 april. (Det är möjligt att teckna sig via Avanza och Nordnet fram till den 23 april).
 
ÅRSREDOVISNING UTE
Den 6 april publicerade vi vår årsredovisning för 2023. I den presenteras Spiltan Invests finansiella redovisning för verksamhetsåret 2023. Årsredovisningen innehåller även ett längre vd-ord samt mer utförlig information om Spiltans investeringar, investeringsprocess, hållbarhetsarbete, aktieägare, styrelse och personal. Missa inte heller Spiltan-korsordet längst bak. Du hittar årsredovisningen på vår hemsida www.spiltan.se under fliken investerare och finansiella rapporter.
 
ANMÄLAN TILL ÅRSSTÄMMAN ÖPPEN
Äntligen är det dags igen för Sveriges förmodligen trevligaste årsstämma! I år äger den rum den 18 maj på Cirkus i Stockholm. I vanlig ordning kommer det att bli en fullspäckad dag med seminarier, frågestund, lunch och formell stämma. Samt, givetvis, någon överraskning här och där. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida. Vi ser fram emot att välkomna både nya och gamla aktieägare!
 
STUDENTUTSKICK
På Spiltan är vi övertygade om att alla unga kan bli miljonärer. Det gäller bara att ha tålamod. För att inspirera fler att skapa sig större ekonomisk frihet i vardagen har vi som tradition att bjuda in studenter till en inspirationskväll. I år kommer den att ske torsdagen den 22 augusti kl. 18.00 hos oss på Spiltan Invest. Hör av dig till spiltan@spiltan.se om du känner någon som tar studenten i år och som vill lära sig mer om sparande, så skickar vi dig en inbjudan och ett exemplar av boken Så här blir du miljonär i hängmattan, som du kan ge vidare till studenten i fråga. Boken är kort och koncis, enkel att läsa och brukar vara uppskattad. Sista dag att anmäla önskemål om bokutskick är söndagen den 31 maj. Max tre böcker per person. (Obs! Glöm inte att uppge din adress i mejlet.)
 
I övrigt vill vi passa på att önska er alla en fortsatt trevlig (och förhoppningsvis snart lite varmare) vår!